yggdrasil

Mountaineering


smallmountain

Det var dette med fremtiden.

For ikke så lenge siden så jeg Neil Gaiman stå foran et stort rom full av uteksaminerte elever og snakke om fremtiden. Ikke egentlig, da, men på Youtube. Han fortalte om det å skulle bli forfatter. Det er jo lett å bli distrahert og desperat og usikker når man holder på med noe som kanskje ikke høres ut som den mest realistiske planen i verden, og spesielt når man skal ta uoversiktlige, vanskelige valg. Gaimans metode var å se for seg et fjell. På toppen av det fjellet er det menneske som du ønsker å bli. Forfatter, kunstner, rik, revisor, jazzsaksofonist, gal kattedame, eller kanskje all of the above. Uansett. Det er dit du vil. Ved alle valg som melder seg, alle jobber og oppdrag og spørsmål, er det bare å spørre seg om dette leder opp, eller ned.

Han fikk det til å høres så lett ut.

Jeg var forbanna i flere timer etterpå.

Likevel har dette fjellet satt seg fast i hodet mitt. Det manifesterte seg i form av bildet over, som nå henger over skrivebordet mitt.

Er jeg i ferd med å bli Pålo Kålo??

Soundtrack til dette innlegget: Ergo – Mountaineering


2 Comments, Comment or Ping

  1. Jessie - August 16, 2014
  2. claude - August 19, 2014

Reply to “Mountaineering”