yggdrasil

En dag


En dag kan begynne med grå, kald regn utenfor vinduet. Det er kaldt i leiligheten, og man har vondt i magen og i hodet, i bihulene som legen påstår at det ikke er noe galt med, mon tro om jeg blir en sånn gammel kjerring som kan si at det er lavtrykk i været når kroppen gir beskjed? I kalenderen venter en oppgave som ikke har tenkt å skrive seg selv og et kjedelig møte seinere på dagen. Baksmell på skatten, som ganske nøyaktig spiser opp et sommerfond man har lagt opp, sånn at den (riktignok ganske optimistisk tenkte) bohemsommeren uten fast jobb forblir en drøm. Regn ute, glemt paraply, innom steder som ikke ligger på veien for å ordne opp etter seg selv.

Så kan det snu. Man kan dra på kafé, for eksempel hyggelige Ryes på Grünerløkka, som er merkelig tomt på dagtid til tross for at de har milkshakes, 50-tallsmusikk og gratis påfyll på kaffen. Man kan sette opp kafékontor som består av haugevis av bøker, en hvit liten laptop og en søt kaffekopp med blomster på (Hilde fikk en med Nordea-logo, men det er nå så). Ettermiddagen kan fylles med en akkurat riktig blanding av mat, kaffe, oppgaveskriving og fjas. Og før man vet om det går man hjemover på kvelden, det har blitt oppholdsvær og det er som om hodet har klarnet også, møtet er unnagjort og kvelden er fri, man løfter hodet for å fange de seine, late solstrålene. På det ene øret er det Yo La Tengo som spiller i akkurat den samme rytmen som det er lettest å gå i, den andre øreproppen har man tatt ut for å høre på en fugl som proklamerer at det er vår, helt sant, vår, og Oslo er vakker denne kvelden i mars og man er fylt av plutselig tiltakslyst og skriver utkast på søknader i hodet sitt, på en jobb man garantert ikke får, men som er moro bare å søke på. Det blir bra til slutt, dette.


2 Comments, Comment or Ping

  1. Hilde

    Jeg tror igrunn det var Skandia. Jeg vil ha mer kafékontor, har sykt behov for sjokomilkshake og kaffepåfyll!

    March 24th, 2010

  2. admin

    Jeg vil også ha mer kafékontor! Hvis ikke bloggen er et bevis av det så vet ikke jeg altså.

    March 25th, 2010

Reply to “En dag”